Γνώση, εμπειρία & κατανόηση στις Μηχανές Αναζήτησης

Οι Updaters έχουμε κατασκευάσει τη μοναδική λειτουργική (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο) Μηχανή Αναζήτησης Ιστοτόπων στην Ελλάδα, το Searcher.gr, που αναλύει και αποθηκεύει εκατομμύρια ελληνικές ιστοσελίδες.

Η εμπειρία μας στη δημιουργία Μηχανών Αναζήτησης και η γνώση των μυστικών τους, μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ιστότοπος για να βγαίνει σε καλή θέση στις αναζητήσεις του Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης.

Κάποιοι “επαγγελματίες” του χώρου αναφέρονται σε “εξωτικές” τεχνολογίες και “μαγικά” τρικ και υπόσχονται απίστευτα αποτελέσματα στην τελική κατάταξη της δικής σας ιστοσελίδας. Τις περισσότερες φορές όμως, όμως, αν καταφέρνουν στιγμαία να ανεβάσουν την κατάταξη, μετά από κάποιες ημέρες η σελίδα “βουλιάζει” ξανά.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι επίδοξοι “ειδικοί στο SEO” δεν λαμβάνουν υπόψη τους μια απλή αλήθεια. Ότι το Google, όπως και όλες οι μηχανές αναζήτησης, κάνει κάτι πραγματικά δύσκολο: Καλείται να βρίσκει, μέσα στο χάος των πληροφοριών και σε αμέτρητες κακοφτιαγμένες, ασύντακτες και μπερδεμένες ιστοσελίδες, αυτό που ψάχνει ο επισκέπτης του.

Αυτό το πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα, αν η ιστοσελίδα σας τηρεί κάποια standards ώστε να γίνεται πιο εύκολα η ανάλυσή της, και για αυτό προτιμά τη δική σας έναντι άλλων – ή όχι.

Μόνο πάνω σ’ αυτή την -απλή αλλά δύσκολο να γίνει πλήρως κατανοητή- πληοροφορία, μπορεί να στηθεί μια σοβαρή στρατηγική SEO που θα έχει μακροχρόνια και σταθερά αποτελέσματα.

Με πιο τεχνικούς όρους, μια σελίδα για να μπορεί να βγαίνει ψηλά στις αναζητήσεις, πρέπει:

  • Να είναι προσεκτικά κατασκευασμένη, τηρώντας μια σειρά από κανόνες, για να είναι εύκολο στη Μηχανή Αναζήτησης να τη διαβάσει και να την αναλύσει, κάτι που για πάρα πολλές ιστοσελίδες δεν ισχύει.
    Κάθε τρικ με κώδικα javascript, κρυμμένα κείμενα, αλλαγές περιεχόμενου, μπερδεμένο υλικό, δυσκολεύει κατά πολύ τη μηχανή αναζήτησης να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Και αφού “απορεί” με τις λεπτομέρεις που συναντά, τοποθετεί τη σελίδα σας σε χαμηλότερη κατάταξη ή αποφεύγει να την παρουσιάσει.
  • Να παρέχει τα στοιχεία εκείνα (κείμενα, λέξεις, φράσεις, προτάσεις, περιεχόμενο) τοποθετημένα με τέτοια λογική και τέτοια μορφή, ώστε θα επιτρέπουν στη Μηχανή Αναζήτησης να “καταλαβαίνει” ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει σχέση με τις αναζητήσεις των επισκεπτών. (Εδώ απαιτείται και γνώση χρήσης “σχημάτων” (schemas) και περιγραφικών χαρακτηριστικών (tags, ids, classes, meta-tags) που θα βοηθήσουν τη μηχανή αναζήτησης να καταλάβει τι είναι αυτό που βλέπει).
  • Το κείμενο να είναι έτσι διαμορφωμένο, που να είναι εύκολο στις μηχανές αναζήτησης να “πειστούν” ότι ο τίτλος είναι σχετικός με το περιεχόμενο. Δηλαδή, να εμφανίζονται στον τίτλο οι βασικές “λέξεις-κλειδιά”, να επαναλαμβάνονται συγκεκριμένες φορές (ούτε πολλές, ούτε λίγες) μέσα στο κείμενο, και να εμφανίζονται επίσης σχετικές και συνώνυμες λέξεις. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνουμε την πιθανότητα ο αλγόριθμος της μηχανής αναζήτησης να θεωρήσει ότι το κείμενο είναι άσχετο με αυτό που εμείς θέλουμε, και να μην βγαίνει στις σχετικές αναζητήσεις σε καλή θέση.

Όπως είναι ίσως φανερό, τα παραπάνω δεδομένα απαιτούν το σχεδιασμό και την κατασκευή της ιστοσελίδας από επαγγελματίες που:

α) αντιλαμβάνονται πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης και τι ακριβώς “αναζητούν“,

α) γνωρίζουν καλά τα τεχνικά ζητήματα ώστε ο κώδικας της κάθε σελίδας να μην είναι υπερφορτωμένος και με προβλήματα (όπως στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται πολλά plug-ins και drop-ins, κάτι που είναι συνηθισμένο όταν τη σελίδα αναλαμβάνουν άτομα χωρίς τεχνικές γνώσεις) και τέλος

β) να έχουν αντίληψη πώς να διαμορφώσουν τα κείμενα και τα πληροφοριακά στοιχεία της ιστοσελίδας, ώστε να μπορεί η μηχανή αναζήτησης να μπορεί να εντοπίσει εύκολα τι περιέχει η κάθε ιστοσελίδα.

Οι Updaters διασφαλίζουν ότι οι σελίδες σας θα είναι ελαφριές, γρήγορες, με τεχνικές στα γραφικά και στα κείμενα, που θα αναδεικνύουν το σύνολο και δεν παρεμποδίζουν το περιεχόμενο και την “ουσία” της κάθε σελίδας.

Εγγυόμαστε λοιπόν ότι θα “βγαίνουν μπροστά” στις αναζητήσεις και θα είναι εύκολο να βρεθούν από τους μελλοντικούς πελάτες σας!

Ακόμη και αν έχετε μια υπαρκτή ιστοσελίδα, μπορούμε να τη βελτιώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τα παραπάνω βασικά στοιχεία θα επιτρέψουν τον ιστότοπό σας:

  • να αποκτήσει καλύτερη κατάταξη στο Google και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης,
  • μεγαλύτερη επισκεψιμότητα,
  • ευχαριστημένους επισκέπτες,

και στη συνέχεια:

  • μεγαλύτερη δυνατότητα προώθησης της επιχείρησής σας,
  • περισσότερες επισκέπεις, πωλήσεις και πελάτες, και
  • μικρότερο κόστος σε ανάγκες λειτουργίας, διαφήμισης και προώθησης…

Αν το θέμα σας ενδιαφέρει και σας απασχολεί, είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι για να σας πούμε περισσότερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SEO για να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.